Začátek nového týdne …

Po mnohaminutovém raním přemlouvání jsem se zvedl z postele, zmačkaný jako papír od tlačenky jsem posnídal poslední snídani připravenou mou drahou stvořitelkou, která tou dobou seděla na zubařském křesle a trpěla jako nejedna postava z té pohádky zvané bible.Včerejší dlouhá příprava do školy se vyplatila a tak jsem celou dnešní školou proplul jako Noe okolo topících se těl svých bližních. Čtyřhodinové úmorné čekání mezi posledními dvěma hodinami jsem si zkrátil vysedáváním s Bráchou, což mě stálo překvapivě jen třetinu svačiny. Mezi obvyklým plkáním na společná témata přišla řeč na plynové pistole. Bráchova hláška, že náboj do plynové pistole s nervovým plynem, který na deset minut ochromí zasaženého, jenž se následně zvedá omámen ze země, je stejně účinná jako osm dávek levného alkoholu, zpříjemnila čekání na únosnou úroveň.

Po poslední snídani jsem si doma dopřál i poslední večeři od ženy, která se nebála předem prohraného boje a vychovala mne. Následně mne svou návštěvou poctil Ivo. Protože nic není zadarmo, jsem chudší o dvě dávky sypaného čaje a jeden doutník, ale na druhou stranu jsem bohatší o zážitek z DVD z Masters of Rock 2010.

Po dnešním odpočinkovém večeru si mohu dovolit prohlásit, že můj přechod na sypané čaje a občasné hřešení u dražších doutníků je kompletní jako koroze na titanicu. Earl Grey Lemond přivádí můj oblíbený sáčkový čaj k dokonalosti a v superlativech lze rovněž hovořit o čaji Irish tea, který chutná po kokosu a mandlích. K tomu všemu cherry doutník, který jsem si dnes vychutnal jako si mě asi po mnoha letech vychutná zubařka, až se k ní jednou odhodlám zajít, a to především proto, že jsem se dnes díky jednomu desateru naučil doutník správně zapalovat, kouřit a pak tento rituál i důstojně ukončit.

Odpočinkový večer končí ……. už běží titulky ……  „v hlavních rolích v českém znění“ ….

Kategorie:

Okomentovat