Světová kuchyně #4 – Thajsko

Po delší pauze jsme opět zde. Hledání adekvátní restaurace v Ostravě byl opět oříšek a když už jsme jednu našli, byla zavřená. Nakonec se nám ale povedlo náš úkol splnit.

Thajská kuchyně je velice pestrá a neuvěřitelně komplikovaná na pochopení. Pokud nepochopíte podstatu, bude každý pokus o vaření jen padělkem a nepřinese očekávaný výsledek. I přes na první ohled složitou filosofii je tato kuchyně jednoduchá na přípravu – jen bývá příprava zcela opačná, než jsme zvyklí.

Česká hospodyně usmaží cibuli, na ni hodí maso, které tím znehodnotí, přidá zeleninu a na závěr pokrm okoření a zahustí. Thajka bude postupovat zcela opačně. Na pánvi rozpálí kvalitní olej, pak přidá koření, které je třeba usmažit, přidá maso a zeleninu a vše jen velmi krátce osmaží. Pokrm pak často dochutí a zjemní pomocí různých oříšků. Vidíte ten rozdíl?

A teď už k samotné restauraci.

Restaurace: Bamboo restaurant (web, mapa)
Obsluha: Opravdu špičková. Staralo se o nás několik číšníků.
Ceny: Vysoké, ovšem za odpovídající servis, kvalitu a prostředí
Plusové body: Upravený interiér, vstřícný personál
Minusové body: Trochu chudý jídelní lístek
Celkové hodnocení: Kvalita za kterou si ovšem dosti připlatíte. Doporučuji spíše pro slavnostnější události.

Bohužel jsme se vydali do restaurace právě v průběhu galavečera, kdy bylo adekvátně upraveno osvětlení a tak jsem nemohl pořídit fotografie pokrmů.

Jako hlavní chod jsme zvolili Thajské nudle „BAMBOO“ s kuřecím masem za 220 Kč a jako zákusek jsme měli Tradiční crème brûlée s pomerančovým ragú za 110 Kč. Obojí bylo velice chutné a dobře připravené. Nudle byly tak, jak jsem si je představoval a protože jsme si je nechali připravit v pikantnější variantě, dostalo se nám i adekvátního chuťového vjemu.

Celkově hodnotím večer jako úspěšný.

Kategorie:

Okomentovat