Michálkovický kopec 2011

Pro ty, kteří nemají ani zdání o významu nadpisu tohoto článku, mám špatnou zprávu: Propásli jste v pořadí již desátý ročník motoristického závodu veteránů do vrchu, jenž se konal 27. srpna 2011 vedle hasičské zbrojnice SDH Michálkovice.

Účast závodníků byla tradičně vysoká a tak se bylo na co koukat. Atraktivnosti závodu ještě dodal fakt, že se nejedná o klasický závod do vrchu, kde ten nejrychlejší vyhrává, ale o závod pravidelnosti, což znamená, že ten s nejmenším rozdílem časů po dvojím projetí závodní tratě (už jen to projetí by vzhledem ke stáří některých strojů bylo dost na zlatou medaili) vyhrává. Pro udržení bezpečnosti byla maximální průměrná rychlost na měřeném úseku stanovena na 50 km/h.

U vyhlašování vítězů jsem se ani já nestačil divit. Můj optimistický odhad byl takový, že nejmenší rozdíl časů by se s troškou dobré vůle a statistických chyb dal počítat na vteřiny. Opak byl pravdou a na předních příčkách se rozdíly jezdců počítaly na desetiny a dokonce na setiny vteřiny.

U podobných akcí platí více než kdekoli jinde, že jedna fotografie řekne více než sto slov. Proto zde naleznete mé veřejné fotoalbum ze zmíněné akce.

Kategorie:

Okomentovat