Postřeh #97 – Amatérismus ČSOB pojišťovny

Dnes mi dorazil do schránky dopis, který mne informoval, že pokud nedoplním do nové pojistné smlouvy k motorce nezbytné údaje (SPZ), vystavím se riziku postihu ze strany České kanceláře pojistitelů. Nebylo to ale tak jednoduché.

V dopise byla naštěstí celá řada možností, jak tuto situaci řešit.

dopis

Jako nejjednodušší a nejrychlejší cestu jsem zvolil telefon. Proklikal jsem se plechovou hubou až k záznamníku, kde jsem měl zanechat vzkaz a telefonní číslo, protože už bylo příliš pozdě na to, aby se se mnou někdo bavil. O nějaké omezené době není v dopise žádná zmínka. To bych ještě přešel bez povšimnutí.

Další možností bylo doplnění údajů přes web. Tak jsem zadal webovou adresu z dopisu do prohlížeče a … ouha.

webova urlZadal jsem tedy do googlu klíčová slova, ze kterých se URL skládá, tedy „ČSOB“, „pojišťovna“, „online“ a „doplnění“ a hledal jsem formulář tímto způsobem. Po chvíli jsem slavil úspěch, ale ne na dlouho, protože je validace formuláře uzpůsobena pouze na „dlouhé“ SPZ osobních automobilů a se svou krátkou SPZ k motorce jsem tedy neuspěl.

webovy filtrTakže na Vás Vážená pojišťovno seru a zítra mě čeká opět telefonní hovor. Snad si nepokecám opět jen s plechovou slečnou.

Kategorie:

Okomentovat