MiniProjekt – Světový den

Už nějaký ten pátek se mi stávalo, že jsem sem tam objevil na sociálních sítích informaci o tom, že je zrovna dnešní den nějak významný. Rozhodl jsem se tyto zajímavé informace sesbírat a zprostředkovat na jednom místě.

Uběhlo pár dní a projekt – Světový den – byl na světě.

V rámci tohoto miniprojektu jsem sesbíral informace o světových, mezinárodních, evropských a jinak významných dnech napříč internetem a vytvořil z nich jednotnou databázi. Tato databáze obsahuje celkem 252 záznamů pro 175 dní v roce. Nejvíc významných událostí obsahuje 1. říjen a to celkem šest. V závěsu za ním jsou 27. červen, 25. květen, 21. březen a 20. říjen s celkovým počtem čtyř přívlastků.

Jednoduchý skript v pythonu, který získá informace o daném datu z databáze a pošle je jako tweet, byl už jen otázkou chvil. Při jeho implementaci jsem použil modul Tweepy, který zvládá komunikaci pomocí nového Twitter API.

Pokud byste neradi propásli mezinárodní den spodního prádla, mezinárodní den omylů v kalendáři nebo třeba světový den koktejlů, stačí na facebooku „lajknout“ stránku Světový den, nebo sledovat naše příspěvky na Twittru.

Kategorie:

Okomentovat