Facebook mě nezná, ale pozná.

Nečekejte žádné filosofické zamyšlení o tom, jak složitá je má duše a osobnost a jak skromný je proti tomu její průmět do světa sociálních sítí. Ve skutečnosti to bude daleko prostší.

Začalo to tím, že mi můj mobilní telefon oznámil, že jsou mé přihlašovací informace k facebook účtu zastaralé a je třeba je aktualizovat. To jsem úspěšně ignoroval. Na druhý den jsem se dostal do situace, kdy jsem se nemohl na facebook přihlásit. Myslel jsem si, že se mi někdo nějak naboural do mého konta a změnil mi přihlašovací údaje. Žádná aplikace není bez chyb a tak jsem s klidem ruského důstojníka pokračoval ke změně hesla.

Změna hesla proběhla bez nejmenších problémů. Jednoduše jsem si požádal o nové heslo a dostal jsem odkaz sms zprávou na svůj mobil, skrze který jsem si heslo změnil. Jednodušší už je jen stáhnout film z uloz.to.

To byl teprve začátek.

Po přihlášení novým heslem mi facebook oznámil, že je má identita nedůvěryhodná a tak by bylo fajn, kdybych ji ověřil a dal tím najevo, že jsem, kdo jsem. Jakmile na facebooku narazíte na falešné a duplicitní profily, jistě tento prudící krok pochopíte.

V prvním a jediném bezproblémovém kroku si facebook pomocí captchi ověřil, zda nejsem robot. V druhém kroku mi měl být zaslán ověřovací kód na mobilní telefon. Telefonní číslo jsem měl nastaveno správně, což jsem si ověřil při obnovení hesla. Kód nedorazil. Ještě stále s klidem jsem se pokusil o znovuzaslání hesla, což se párkrát potkalo s nevolí samotné aplikace, ale nakonec se to povedlo.

Snímek obrazovky - 7.2.2014 - 07:22:50 Snímek obrazovky - 7.2.2014 - 09:06:55

 

Jaké bylo mé překvapení, když mi na mobilní telefon dorazila zpráva, která vypadá jako čínské vyznání lásky.

IMG_20140206_235748_edit

Chvíli jsem hledal na internetu a dočetl jsem se, že speciální SMS z facebooku podporují na území ČR jen operátora O2, kterého nemám a proto mi pravděpodobně chodí tyto SMS jako rozsypaný čaj. Lehce mi uniká důvod, proč mi jedna SMS dorazí v pořádku a druhá obsahuje naprosto nesmyslné omezení.

A to je prosím pěkně patová situace, protože neexistuje zřejmý způsob, jak změnit číslo a nechat si SMS zaslat na jinou SIM kartu.

V nápovědě jsem se sice dočetl, že se ověření kromě mobilního telefonu dá provést i odesláním některého z osobních dokladů, ale zas tak ten svůj účet rád nemám, abych někomu do zahraničí posílal své osobní doklady.

Kategorie:

Okomentovat