Fotbal je sport pro konzervativní ženy

Jak jinak si chcete vysvětlit chování těchto rádoby sportovců?

O fotbal jsem se zajímal a byl jsem fanouškem řadu let jak ped televizní obrazovkou, tak na stadionech. Poslední dobou se na ty výkony ale nedá koukat. Přitom se nejedná o pokles výkonnosti nějakého místního klubu v žumpním přeboru, ale o stav sportu jako celku od pralesní ligy až po Ligu mistrů.

Rozhodl jsem se tedy shrnout, co mi na fotbale vadí.

Nehrají jej chlapi …

… nýbrž nagelované, napudrované a depilované slečinky.

Díky televizním kamerám se na průběh mnoha zajímavých situací můžeme podívat z několika úhlů, ale kdo by to dělal, když vidíme ty simulující sráče?

Jak je možné, že fotbalista řve, jako by jej na nože brali, a mlátí sebou, jakoby už viděl světlo na konci tunelu a za pár sekund zase stojí na nohou s běhá další desítky minut? To jim to není trapné i když všichni viděli, že je faul nafilmovaný?

I když jsme jako děti hrávali fotbal, bylo výjimkou, když netekla krev, ale nikdo se po hřišti dlouhé minuty neválel a nenechal se odnést na nosítkách.

Uznejte sami, jestli jsou tihle herci hodni svých mezd.

A když už nejeví protivník o faulování zájem, zařídí si ho klidně sám.

Negativní postoj k moderním technologiím

Hokej a tenis jsou skvělými příklady toho, jak mohou moderní technologie ve sportu pomáhat, usnadnit rozhodování rozhodčích, přinést jistotu spravedlivého verdiktu ve sporné situaci a v neposlední řadě poskytnout detaily pro diváky.

Ale ve fotbale si řekli Ne. Celý stadión a všichni diváci u televizních obrazovek vidí, zda gól padl, či ne, zda to byl opravdu faul, nebo ne. Kdokoli, kdo se dívá na televizi, nebo zvedne hlavu k velkoplošné obrazovce na stadionu je schopen rozhodnout lépe, než rozhodčí, který v inkriminovaném okamžiku zrovna stál v blbém úhlu.

Ale proč bychom používali moderní technologie, které už na stadionech stejně jsou díky televizním přenosům? Raději vezmeme další dva rozhodčí a postavíme je za brankovou čáru.

Fanoušci jsou zvěř

Taky jsem chodíval na stadion při každé příležitosti a zařval si sem tam nelichotivé slovo na rozhodčího, ale v žádném případě jsem nedemoloval stadion za miliony, nedoprovázel mne kordon policistů a hlavně jsem svým chování neotravoval ostatní, kteří se přišli podívat na zápas.

Moderní fans jsou ale na starý způsob sledování fotbalu příliš cool. Pomineme-li tedy fakt, že fotbal jako takový vůbec nesledují. Místo toho raději řádí jako zběsilá zvěř několik hodin před i po zápase a to i mimo stadion a otravují tím celé město, ve kterém se zápas koná. Finanční náklady jsou už jen třešničkou na pěkně hořkém dortu.

A mezi taková hovada mám v budoucnu vzít svého potomka, abych mu dopřál zážitek z atmosféry na stadionu?

 

 

Kategorie:

Okomentovat