Jsem zase jednou „zabloudil“ na seznamku

„Jsem sám, rád dám“ – tak přesně takto zněl nápis na triku jednoho mého oblíbeného hrdiny z knih C.D. Payne. I já jsem sám, mám spoustu práce a povinností a tak se občas neudržím a poohlédnu se po seznamce, ale to, co tam člověk občas najde, už není ani k smíchu. Pak se zase na nějakou dobu seznamce vyhýbám jak mravenec pohorce.Tak třeba zrovna dneska jsem podlehl tíze samotny a zase jsem si pro jednou řekl, že takhle o samotě to dál nejde a i ten kůl v plotě nemá své bližní tak daleko jako já. Prošel jsem si pár inzerátů na seznamce a po drobném průzkumu bych je rozdělil do několika málo skupin. Pro úplnost dodávám, že analýzou prošly inzeráty žen, dam a slečen od 18 do 25-ti let z Moravskoslezského kraje.

Hloupé

Ať se na mě nikdo nezlobí, ale pojmenování této kategorie je ještě velmi mírné, protože to, co si některé vztahuchtivé dámy dovolí napsat do inzerátu, je až s podivem. Nebudu dlouho chodit kolem horké kaše a uvedu příklad.

Ahoj, jmenuji jse Nikol.Jsem z Ostravy bude mi 20 let a hledam někoho kdo mysli na budoucnost a koho přešlo uletavat =D nejlepe poznat a potom něco vic.nesnašim kradkodobe vztahy ale člověk jsi nevibira 🙂 tak jse mi ozvi !Prosim nejlepe přimo z Ostravy věkova kategorie 20 – 27 let a !!!! A nezasilejte mi emal pač mi to spamuje schranku.vzkazi pouze přijimam na tom to profilu.a jen ti co maj foto v profilu!A omlouvam jse tem lidem co neodpovim pac mi nekdy chodi dost zprav.budu jse těšit =)

Netvrdím o sobě, že jsem dokonalý, ale toto by snad nenapsala ani osoba se základním vzděláním po liposukci šedé kůru mozkové. Když takovýto inzerát doplníme o rozmazanou fotografii, která je pořízena s tak vysokou citlivostí ISO, že spíše vypadá jako otočené pexeso, odpoví na toto snad jen osoba podobného charakteru (jestli se to tak dá říct), nebo orangutan z místní Zoo, který ještě nemá přidělenu samičku.
Dokonce i když jsem tento inzerát zkopíroval a vložil do editoru při psaní zápisku, celý se rozsvítil červenou barvou, jak čerstvě postavený bordel při dnech otevřených dveří.

Vyšpulené

Takovým zajímavým doplňkem předchozí kategorie jsou inzeráty, které obsahují fotografii slečny s vyšpulenou pusou. Absolutně nechápu, co je sexy (jestli je to účelem) na tváři dívky, jejíž ústa vypadají jako vyhřezlá střeva účastníka hromadné gay party, který se jen zřídka dostal na tu správnou stranu.

Maminky

Každý to má tak nějak v sobě a pudy se občas musí poslouchat, ale když už si mladá žena či dívka založí rodinu, kde se stala chyba, že krátce – někdy až moc – po narození, nebo dokonce ještě před ním, svého dítěte, hledá jiného partnera. Kde je ten, jehož dílo nosí v břiše? Chtěl by mladý člověk, který se ještě necítí na svého potomka, vychovávat plod cizí a velmi krátké lásky? Co když je to její vina, že je svobodná matka? Chtěl by člověk sdílet život s někým nezodpovědným?
Většinou těchto otázek vyvstane na povrch tolik, že docela razantně potlačí chuť na inzerát odpovědět, i když je jeho zadavatelka hezká a určitě i milá.

Nic neříkající

Jednoslovný inzerát, nebo inzerát obsahující pouze smailíka má výpovědní hodnotu asi jako zastávkový označník bez jízdního řádu. Pokud k tomu přimícháme prázdný profil uživatele bez fotografií a jakýchkoli informací dostáváme guláš, ze kterého se nenají ani jeden obyvatel Somálska. Odpovídat je zbytečné a to, co se člověk během pár prvních mailu dozví, mohl klidně obsahovat inzerát.

Ostatní

Po vyřazení zmíněných kategorií dostáváme směs inzerátů, které už nám něco řeknou, jejich pisatelka je zřejmě inteligentnější než parkovací hodiny a možná obsahují jako bonus fotku. Z toho už se dá lecos vybrat a kdyby jejich pisatelky napsaly do inzerátu něco o sobě, něco o hledaném protějšku a byly v některých případech trošku soudnější při výběru fotky, určitě mají naději na úspěch.

A co teď? Mám využít nastřádaných znalostí a podat si vlastní inzerát? Ještě o tom popřemýšlím, ale po mé ostřejší kritice to bude muset být opravdu bomba, abych se nemusel stydět za vlastní slova.

Kategorie:
Komentáře

2 Komentáře.

Okomentovat

Trackbacks and Pingbacks: