Ticho před bouří proťato … a mě málem trefil šlak

Z mého včerejšího příspěvku asi tušíte, v jakém jsem momentálním rozpoložení a o to více se děsím každého telefonátu, který ke mě dnes zanesou mobilní vlny. O to je to horší, když se na displeji místo jména a fotografie objeví neznámé číslo.Byl jsem zrovna v polovině oběda a s plnou pusou prasete v housce jsem s údivem sledoval vibrující mobilní telefon. Stěží jsem mohl nereagovat a tak jsem telefonát přijal a slušně i když lehce přidušeně jsem pozdravil, čímž jsem o kousek housky přišel. Mé nejhorší naděje se staly skutečností a na druhém konci pomyslného drátu se ozvala sestra z ortopedické ambulance. Zřejmě přes nával sezamové žemle nerozuměla mému představení a tak jsem se zaražený jako sraní měšťáka při pohledu na kadibudku představil znovu. Krve by se ve mě v tu chvíli nedořezal ani ten maník z texaského masakru. V očekávání toho, co přijde, jsem odpočítával každou milisekundu a v duchu jsem přitom proklel karmu a hned za tím sebe, že jsem v pěti letech ukradl to fruko. Chvíle se zdála nekonečnou a já jsem ji dokonale vyplnil mlhavou představou jako z amerického filmu, jen s tím rozdílem, že se mi nepřehrávala minulost jako před smrtí, ale budoucnost ve které kulhám další zbytečné měsíce a dívám se na sportující lidi dírou v plotě opřený o berli.

Sestra se slušně pozeptala na všechny aspekty mé přípravy na operaci a předoperační vyšetření. Nezapomněla samozřejmě zmínit ochlupení mého kolene. Při té představě už jsem se viděl, jak si večer holím nohu ve vaně, jako nějaká přerostlá stará panna, která až teď po dvaceti letech zjistila, že to ostatní ženy dělají.

Ve finále ještě upřesnila, respektive změnila čas konání operace, ale tuto nepříjemnou změnu ihned vyvážila dotazem, zda-li budu chtít zůstat do druhého dne. V rychlosti jsem ji nebyl schopen odpovědět a tak jsme se shodli, že se na tom domluvíme zítra.

Lidičky mě vám bylo tak zle, když jsem viděl ten vibrující telefon, jako když má pirát mořskou nemoc. I přes šťastný konec jedné microetapy doufám, že tohle bylo poslední vzrůšo před samotnou operací.

Snad se večer tou žiletkou nepodříznu, i když bych si tím pádem mohl udělat tu operaci rovnou doma sám ve vaně a jako správný chlap i bez narkózy.

Kategorie:

Okomentovat